Ens movem per l'interior (Valencià 1º ESO)

 

Per què viatgem?

 

Amb aquesta pregunta iniciàrem el nostre projecte amb els alumnes de 1º ESO a la materia de Valencià. Els alumnes feren un llistat de les possibles raons per les quals ells pensaven que les persones solien deixar un lloc i desplaçar-se’n a un altre. El llistat fou ampli: per conèixer diferents cultures, per treball, pels paisatges, per estudis...per la GUERRA...i també per AMOR.

Realitzarem un treball d’investigació: preguntar a la gent per què viatja seguint un model d’enquesta. 
També la feren individual i de manera oral l’exposaren a la classe, centrant-se a explicar quin lloc els agradaria visitar i per què. Els llocs preferits foren París, Roma, Londres, Nova York...com era d’esperar; per això, la nostra idea inicial era despertar l’interés per conèixer uns llocs més pròxims a ells, uns llocs que també tenen el seu encant i que per proximitat els tenim oblidats (o ajornats, com estan tan prop!) 


 

Què feia un mariner en un mas a la muntanya? 

 

 
Així comença la rondalla El mas del mariner que vam llegir, i de la qual férem una lectura, analitzant els motius que portaren el protagonista a canviar de lloc, seguint el seu viatge a través d’un mapa. D’aquesta rondalla contestaren les preguntes de comprensió i realitzaren un resum en grup dividint-lo en plantejament, nus i desenllaç. 

Per a situar-nos geogràficament utilitzàrem un mapa de la Comunitat Valenciana i treballàrem les comarques ("N’hi havia moltes!!" segons els alumnes) i les províncies.

L’activitat per treballar les comarques d’Alacant sembla els va agradar més, ja que consistia a endevinar en un mapa buit i a partir del treball realitzat de quina comarca es tractava.REUNIÓ: decidir una comarca per parelles i buscar informació sobre una població de la comarca elegida. N’havien d’estar totes les comarques representades. Emplenar un informe seguint el següent model i fer un mural:

Nom del lloc:
Idioma:
Festes i tradicions:
Menjars típics:
Costums típics:
Història:
Monuments:
Font consultada:

I ens vam posar a treballar...


Aquest va ser el resultat: Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.

Este proyecto/material audiovisual/recurso educativo ha recibido una asignación económica por parte de la consellería competente en materia de educación de la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario